SEO domein-analyse • Analyseer de SEO van je website

Met SEO ga je niet zomaar eventjes op een rustige vrijdagmiddag aan de slag. Omdat veel mensen niet precies weten waar ze moeten beginnen, voeren ze vervolgens lukraak allerlei veranderingen door op hun website, waarvan ze denken dat het helpt. Hoe goedbedoeld ook: hiermee veroorzaak je meer problemen dan je goed doet en hiermee bereik je het tegenovergestelde effect. Zo zonde van je tijd!
Belangrijk bij SEO is ‘meten is weten’, een van de belangrijkste credo’s. Daarom is het essentieel om eerst een domein-analyse van je website te laten maken. Zo’n analyse fungeert als een nullijn en geeft handige informatie over de actuele status van je website of webshop. Ook laat de analyse precies zien waar het aan schort en waar de kansen liggen om te groeien.

SEO Domein-analyse – Hoe werkt het?

Wanneer je bij mij komt voor hulp met je SEO, kijk ik eerst naar twee dingen. Allereerst neem ik jouw kennisniveau van SEO onder de loep. Ik stel je een aantal vragen om te achterhalen wat je weet, wat je tot nu toe hebt gedaan aan je SEO, hoe je je teksten schrijft en welke specifieke zaken je je op richt. Ten tweede kijk ik uitgebreid naar je website. Hoe ziet deze eruit? Is de structuur goed opgebouwd?Wat vertelt het huidige zoekverkeer naar de site? Welke feedback krijg ik nog meer uit de technische SEO-tools? Als ik die informatie heb vergaard, is het tijd voor conclusies.
Komt er nauwelijks tot geen bezoekersverkeer via de zoekmachines naar je website? Dan nemen we direct de nullijn en bespreken we verdere opties. Komt er echter wél zoekverkeer naar je site, hoe klein ook? Dan is het handig om te bekijken waar dit vandaan komt en maken we een domein-analyse. Zeker als je voor het eerst met SEO aan de slag gaat, is het belangrijk om te weten wat wél goed werkt, zodat je daar van kunt leren en bovendien de goed-werkende pagina’s niet aanpast.

Een domein-analyse is relatief snel uit te voeren. Met mijn vertrouwde SEO-tools, kennis en ervaring onderzoek ik je website op een groot aantal aspecten en kom ik tot een conclusie. Hiermee probeer ik je te helpen, zodat je de juiste keuzes kunt maken voor je website. Afhankelijk van het type analyse dat je kiest, krijg je na de analyse een document met observaties, adviezen en tips. Als je een volledige analyse laat uitvoeren, krijg je ook dit document meegeleverd, zodat je dit document als basis voor een latere SEO strategie kunt gebruiken.

Welke domein-analyse moet ik kiezen?

Korte domein-analyse – Als je alleen kort wil weten hoe je SEO eruit ziet en wil controleren of er niet al te grote problemen zijn die goed zoekverkeer in de weg staan, kun je kiezen voor een korte domein-analyse. Je ontvangt een eenduidig advies, met daarin een aantal observaties en tips.
Basis domein-analyse – Als je het vermoeden hebt dat je website er qua SEO niet zo best voor staat, is een globale domein-analyse vaak al genoeg om de ergste problemen vast te stellen. Je ontvangt van mij een uitgebreid advies met observaties, tips en suggesties. Het analyse-document is vrij technisch en blijft daarom achterwege.
Complete domein-analyse – Als je het gevoel hebt goed bezig te zijn geweest met je SEO maar het zoekverkeer blijft achter, dan is de complete Domein-analyse je beste optie. Ik analyseer je volledige website van voor tot achter en lever een compleet document op met de technische analyse. Daarnaast ontvang je een uitgebreid advies met observaties, tips en suggesties.

Tarieven SEO domein-analyse* **

Korte domein-analyse – een eenduidig advies over de SEO van je website, gebaseerd op een korte analyse. 49
Domein analyse – Duidelijk document met handige tips en adviezen om de SEO van je website direct te verbeteren. 99
Volledige domein analyse – Complete SEO-analyse van je website, aan de hand van professionele tools. Met handige tips en ideën om je SEO op korte termijn te verbeteren. 149


*Al mijn SEO-werkzaamheden zijn inclusief een voorgesprek via Skype of telefoon, een offerte en uitgebreide uitleg ná mijn analyses. Ik zal er alles aan doen zodat jij mijn gedane werk begrijpt én er zelf verder mee kunt.
**Alle aangegeven prijzen zijn vaste prijzen. Prijzen zijn exclusief BTW. Voor Duitse opdrachtgevers wordt (volgens § 19 UStG) geen BTW berekend. Voor opdrachtgevers uit Nederland en andere Europese landen, wordt de BTW verlegd naar de opdrachtgever. 
Op alle bovenstaand genoemde diensten en prijzen zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing. Deze kun je hier lezen.

Zoek je iets anders of wil je meer weten? Neem dan contact met me op om je wensen te bespreken.