Keyword research • Welke termen horen thuis op je website?

Over welke onderwerpen moet je nou eigenlijk schrijven om je website een goede kans te geven in de zoekmachines? En hoe kun je dat combineren met de teksten die interessant zijn voor je lezers? Zijn er leuke onderwerpen te verzinnen die het ook nog eens goed doen in Google? Aan de basis van elke goede SEO strategie staat een keyword research, ook wel bekend als een zoekwoorden-onderzoek. Hiermee bepaal je op welke termen je gevonden wil worden, hoe je je website gaat aanpassen en waar de grootste kansen liggen om je SEO te verbeteren.

Eventjes wat zoekwoorden door de zoekwoordenplanner van Adwords halen, het lijkt zo simpel, dat kan toch iedereen? Tuurlijk! Iedereen kan dat doen. En in praktijk gebeurt het ook. Toch is het verstandig om hier een SEO specialist voor te vragen. Want wat vul je in de zoekwoordenplanner in? Waar begin je? Wat ga je precies doen met de 10.000 resultaten die je krijgt? Hoe haal je daar de zoekresultaten uit die je moet hebben? En hoe kun je die zoektermen nou uiteindelijk zó inzetten, dat je website er daadwerkelijk beter van wordt? Dat kan een leek je niet vertellen, een professional wel.

Keyword research – oplevering en advies

Een goede keyword research begint met het begrijpen van je business en je website. Wat is is het doel van je website? Hoe steekt je website qua structuur in elkaar? Heb je een bedrijf? Op welk vakgebied richt je je precies? Bied je ook diensten of producten aan? Zo ja, welke? Al deze informatie is van belang om een goed keyword research te kunnen doen. Als tweede ligt de focus op ambitie. Waar wil je precies heen met je website en je bedrijf? Wat zijn je SEO-doelen? Deze stellen we samen duidelijk vast, zodat ik met de juiste informatie voor je aan de slag kan gaan.

Na de research maken we een afspraak voor de oplevering. We bespreken het document dat je gekregen hebt en de resultaten van de research. Daarna kijken we welke mogelijkheden je verder hebt en hoe je de zoekwoorden kunt implementeren. Het keyword research document is een omvangrijk document met tientallen handige suggesties voor zoekwoorden die je in je website kunt verwerken. Hieruit kun je de juiste termen voor je pagina’s, artikelen en andere zaken destilleren. Ook bekijken we de structuur van je website en hoe je de research verder kunt inzetten.

Heb je een blog? Mooi! Dan heb je meteen een hele waslijst aan handige onderwerpen. Daarnaast ontvang je van mij een duidelijk advies over de zoektermen die je direct in kunt zetten om zo snel mogelijk succesvol te zijn. In alle gevallen heb je na de keyword research een duidelijk beeld van je mogelijkheden en hoe je je SEO verder kunt vormgeven!

Keyword research • Tarieven* **

Keyword research – Starter Voor een jonge of nieuwe, nog te creëren website. 249
Keyword research Voor websites van 6 maanden of ouder, gebaseerd op domeinregistratie. 349

*Al mijn SEO-werkzaamheden zijn inclusief een voorgesprek via Skype of telefoon, een offerte en uitgebreide uitleg ná mijn analyses. Ik zal er alles aan doen zodat jij mijn gedane werk begrijpt én er zelf verder mee kunt.
**Alle aangegeven prijzen zijn vaste prijzen. Prijzen zijn exclusief BTW. Voor Duitse opdrachtgevers wordt (volgens § 19 UStG) geen BTW berekend. Voor opdrachtgevers uit Nederland en andere Europese landen, wordt de BTW verlegd naar de opdrachtgever. 
Op alle bovenstaand genoemde diensten en prijzen zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing. Deze kun je hier lezen.

Zoek je iets anders of wil je meer weten? Neem dan contact met me op om je wensen te bespreken.