Spitzenfeder en MVO – Ik doneer mijn kennis, ervaring en tijd aan…

Als zelfstandig ondernemer heb ik de luxe dat ik mij voor een groot deel kan laten leiden door mijn persoonlijke overtuiging en kijk op de wereld. Ik hoef me niet te conformeren aan een algemene bedrijfsvisie of met managers of collega’s in vervelende discussies te raken. Voor mij een groot voordeel, want zo bepaal ik helemaal zelf waar ik voor sta en hoe mijn overtuiging in mijn werk naar voren komt. Het is één van de hoofdredenen waarom ik bij Spitzenfeder waarde hecht aan duurzaam ondernemen maar dan wel op mijn manier.

Voor mij persoonlijk is het tegengaan van klimaatverandering (op korte en lange termijn) en inzet voor natuurbehoud (zowel flora als fauna) een van de belangrijkste dingen geworden. Ook in mijn bedrijfsvoering komt dit terug. Ik bezit geen auto en reis met het openbaar vervoer. Ook voor reizen binnen Europa gaat mijn voorkeur uit naar de trein. Ook mijn huis wordt voorzien van groene stroom. Het zijn wellicht kleine, maar voor mij belangrijke, stappen om een bijdrage te leveren aan een beter milieu.

Duurzaam ondernemen – Ik geef mijn tijd weg!
Al snel besloot ik dat ik het toch niet genoeg vond. Want hoe kan ik écht een bijdrage leveren aan het milieu, die niet alleen impact heeft op mijzelf maar ook op anderen? En hoe kan ik daar mijn kennis, tijd en moeite voor inzetten? Tijdens het schrijven van mijn businessplan in voorjaar 2017, kwam ik op een idee. Ik doneer een deel van mijn tijd aan bedrijven met een duurzaam doel. Dus bedrijven die een product, dienst of doel hebben dat bijdraagt aan het milieu, aan behoud van dier en natuur of actief klimaatverandering tegengaat. In de focus? Stichtingen of organisaties die niet in staat zijn om zelf kleine investeringen te doen. Mijn eigen manier om ook als ondernemer écht iets te kunnen doen.

Vier uur voor het goede doel
Elke maand deel ik mijn kennis, ervaring en tijd door maximaal vier uur ter beschikking te stellen* aan een bedrijf of organisatie dat past binnen mijn visie. Mijn uren zijn in te zetten voor nieuwe teksten voor hun website of social media, voor controle van bestaande teksten of misschien een nieuwsbrief of persbericht. Ook een SEO domeinanalyse behoort tot de mogelijkheden.

Hieronder kun je bekijken met welke bedrijven ik in het kader van MVO heb samengewerkt, en wat daar uit voort gekomen is.

OnTheRocks – PR-advies en persbericht voor de lancering van ‘The Green Rockbooks’

Meer weten over MVO? Bekijk dan dit artikel.

*Disclaimer: De bedrijven die in aanmerking komen voor mijn uren selecteer ik zelf, geheel op basis van mijn eigen mening en overtuiging. Bedrijven, stichtingen of organisaties kunnen geen aanspraak maken op deze uren of deze aanvragen. In alle gevallen betreft het een vrijwillige gift vanuit Spitzenfeder. Ook zijn mijn algemene voorwaarden hierop van toepassing.

BewarenBewaren