.mit spit·zer Fe·der schrei·ben
Duitse uitdrukking
1. Over een vlotte pen beschikken
2. Een bijzonder scherp geschreven tekst

Schrijven met een vlotte pen wordt in het Duits ook wel ‘mit spitzer Feder schreiben‘ genoemd. Een prachtige uitdrukking, die niet alleen mijn liefde voor de Duitse taal verwoordt, maar ook uitlegt waar ik als tekstschrijver en communicatieprofessional voor sta. Voor mij zijn niet alleen kwaliteit en snelheid belangrijk maar ook het doel van een tekst of blog. Als je met mij werkt, krijg je altijd de tekst, het persbericht of de SEO-strategie die bij jou, je bedrijf of doelgroep past, precies zoals je wenst.

Werken met Emma

Wanneer je besluit om met mij samen te werken, krijg je meer dan alleen een email met een tekst en bijbehorende factuur. Ik ben een gepassioneerd zelfstandige en vind dat mijn klanten meer verdienen dan waar ze om vragen. Ik stel daarom altijd kritische vragen (ook de vervelende) om de échte behoefte achter een opdracht te ontdekken. Is het nodig om alle teksten te herschrijven of voldoet een goede correctieronde? Past een advertorial of een persbericht beter bij je doelen? Samen bekijken we wat je precies nodig hebt, houden we de kosten binnen de perken en halen we het onderste uit de kan.

Over Emma:

Vanaf dat ik jong was, verslond ik boeken en tijdschriften. Toen ik naar de brugklas ging, kwam daar een ernstige nieuwsverslaving bij. Die ging niet weg, dus na de HAVO begon ik aan de studie journalistiek. Na vier jaar studeren en mijn stage bij een bekend gratis dagblad, merkte ik een verandering in mijn ambitie. Ik besefte dat ik niet wilde werken in een medialandschap waar Geen Stijl en andere “tendentieuze bloggers” de journalistieke mores bepaalden. Zo begon ik in 2008 als freelance tekstschrijver en groeide door de jaren heen uit tot communicatie-specialist, met focus op sociale media en crisiscommunicatie.

Eind 2012 beëindigde ik mijn bedrijf, om met mijn vriend in Berlijn te gaan wonen. Van 2013 tot eind 2016 werkte ik in vaste dienst bij Berlijnse start-ups, waar ik alles leerde over zoekmachine-optimalisatie (SEO). Dit bleek het missende puzzelstukje in mijn ervaring te zijn en ik heb me daarna in SEO gespecialiseerd. Met alle tekstuele ervaring, communicatie-ervaring en de internationale kennis op zak, besloot ik weer voor mijzelf te beginnen. Ik startte Spitzenfeder in de zomer van 2017.

Emma’s opleiding, werk en leven in het kort:

Studie: Journalistiek van 2005 tot 2012 in Zwolle. Minoren: Creatief schrijven, Geschiedenis van de actualiteit en Freelancen. Stage: dagblad Metronieuws, regio Rotterdam (december 2009 tot en met januari 2010).

Werk in Nederland: Vanaf 2007 werkte als freelancer voor o.a de Stentor en het AD. Daarnaast maakte ik interviews en artikelen voor verschillende magazines. Uiteindelijk rolde ik in 2009 het communicatievak in. Ik werkte als tekstschrijver, communicatie- en (sociale) mediaspecialist en PR consultant. Mijn klanten waren onder andere Stiho Bouwgroep, Uitgeverij Waanders en de gemeente Veere. Bekijk ook mijn portfolio.

Werk in Duitsland: Ik begon in Berlijn als SEO manager bij de start up Auto1 GmbH, waar ik ook leiding gaf aan het content-team. Daarna werkte ik als SEO-manager bij e-commercebedrijf Internetstores GmbH. Beide functies waren gericht op de Nederlandse en Vlaamse markt. Bekijk ook mijn Linkedin (internationaal) of Xing (Duits).

Vrije tijd: Mijn grote hobby is mijn blog, wattedoeninberlijn.nl. Daar schrijf artikelen ik over mijn geliefde stad, met handige tips en informatie. Daarnaast fotografeer ik graag, het resultaat kun je vinden op Instagram. Ook mag ik graag lekker koken (en eten) en houd ik van reizen.