SEO • Analyse, strategie en support

Hoe zorg je er voor dat je site of webshop goed vindbaar is in de zoekmachines? Zoekmachine-optimalisatie (SEO) is – in tegenstelling tot wat veel marketeers roepen – belangrijker dan ooit. Toch weten maar weinig marketeers hoe SEO precies werkt en hoe je dit kunt inzetten. Maar hoe moet het dan wel? Daar help ik je graag bij! 

SEO is een specifiek vakgebied waar ik me de afgelopen jaren in heb gespecialiseerd. Het gaat om veel meer dan het invullen van een plugin of het vullen van een tekst met zoekwoorden. Daarom help ik je met een goede analyse en geef ik tips en adviezen. Ook kan ik een stevige strategie voor je maken, een zoekwoorden-onderzoek doen of je blijven ondersteunen met SEO-support. 

Elk bedrijf met een webshop of website, weet dat het succes van die site valt of staat met het bezoekverkeer. Want stel je voor dat je je bezoekers volledig uit mondelinge reclame of social media zou moeten halen! Toch valt het me altijd weer op, dat veel bedrijven zich nauwelijks bewust zijn van hun bezoekers en de performance van hun site op technisch vlak. De website is immers ‘af’, dus waarom zou je daar nog tijd of aandacht aan besteden?

Waarom heb jij een SEO specialist nodig?

 Zelfs als je website puur fungeert als visitekaartje, blijft het belangrijk om goed én snel gevonden te kunnen worden. Met ruim 95% van al het zoekverkeer is Google de grootste zoekmachine en bepalen zij de regels. Zij bepalen dus voor een deel het succes van jouw bedrijf! Daarom moet je website voldoen aan de belangrijkste regels van Google, de zogeheten ranking factors. Immers, Google’s beoordeling van jouw website bepaalt op welke positie jouw website rankt per zoekterm. Heb je een kwalitatief hoogwaardige of populaire website? Dan kom je hoger in de rankings op een aantal zoektermen. Heeft jouw concurrent echter een betere website? Dan verlies je in de zoekresultaten van je concurrent. Je concurreert dus niet alleen om je klanten, maar ook om het zoekverkeer in zoekmachines!

Het is daarom een goed idee om met een SEO specialist jouw website te bekijken. Ik maak een analyse van jouw website om te kijken wat goed gaat en waar ruimte is voor verbetering. Is er werk aan de winkel? Dan kunnen we samen bekijken wat een goede volgende stap is. Heb je alleen een zoekwoorden-onderzoek nodig of ben je ook gebaat bij een stevige SEO strategie? Kun je het allemaal zelf doen of zoek je een SEO specialist die jouw website onder handen neemt? Alles is erop gericht om jouw site kwalitatief beter te laten werken voor bezoekers én zoekmachines.

Meedoen met de top

Omdat ik naast SEO-analyst ook als tekstschrijver werk, is het essentieel voor mij om te begrijpen hoe Google websites bekijkt en teksten ‘leest’. Het algoritme van de zoekmachine is ongelooflijk omvangrijk en bovendien moeilijk te doorgronden, omdat Google zoveel mogelijk geheim probeert te houden. Ik moet daarom altijd enorm lachen als een klant contact opneemt en zegt: “Emma, we willen over twee maanden met onze site op nummer één in Google staan“. Dat klinkt geweldig maar is vrijwel altijd een volledig onhaalbaar doel. SEO is geen pleister maar een lange-termijninvestering in de kwaliteit van je website. Daarom zijn er naast ‘ranken op één’ ook andere, hele goede en haalbare doelen voor de meeste websites en webshops. Of je nu wil dat je website het beter doet in de resultaten, sneller converteert of überhaupt vindbaar is; dit soort doelen zijn haalbaar met de juiste SEO strategie.
 

Mijn ervaring als SEO specialist

 Mijn specialisatie in SEO begon in 2013, na mijn verhuizing naar Berlijn. Ik had een heleboel ervaring als tekstschrijver en communicatie-specialist, maar SEO begon steeds belangrijker te worden en ik had daar nauwelijks ervaring mee. In Berlijn heb ik in de afgelopen jaren een enorme inhaalslag gemaakt. Ik leerde in hoog tempo alles over SEO strategie, metadata, technische optimalisatie en meer. Kortom, de fijne kneepjes van het vak. Ook leerde ik hoe ik nieuwe ontwikkelingen kon spotten en welke tools te gebruiken.

Omdat SEO en tekstschrijven onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, besloot ik beide diensten aan te bieden bij Spitzenfeder. 


Diensten als SEO specialist:

 Als je me niet morgen op de eerste plek in Google kunt zetten… wat kun je dan wél voor me doen?

SEO teksten schrijven – Laat mij de teksten voor je website of productteksten voor je webshop schrijven. Ik zorg voor correcte en prettig leesbare teksten, volledig geoptimaliseerd met de juiste vereisten voor zoekmachines. Ook herschrijf ik bestaande teksten of pas ik ze aan naar moderne SEO-maatstaven.
Meer informatie en tarieven

Domein-analyse – Met SEO ga je niet zomaar eventjes op een vrijdagmiddag aan de slag. Omdat veel mensen niet precies weten waar ze moeten beginnen en vervolgens lukraak veranderingen doorvoeren op hun site, veroorzaken ze vaak meer problemen dan ze goed doen. Daarom is het belangrijk om altijd eerst een goede analyse van je website te (laten) maken. Met zo’n analyse begrijp je meer van de actuele status van je website of webshop, wat er wél goed gaat en waar de problemen (of kansen!) zitten.
Meer informatie en tarieven

Keyword research – Over welke onderwerpen moet je nou eigenlijk schrijven om je website een goede kans te geven in de zoekmachines? En hoe kun je dat combineren met de teksten die interessant zijn voor je lezers? Een belangrijk onderdeel van SEO is een goede keyword research, ook wel zoektermen-onderzoek genoemd.
Meer informatie en tarieven

SEO strategie – Blijkt uit de domein-analyse dat er veel te doen is aan je website? Dan is het tijd om mij een SEO strategie uit te laten werken. Ik zet alle gewenste doelen voor je website én bedrijf op een rij en maak op basis daarvan een duidelijke SEO-roadmap. Met die roadmap heb je een duidelijke richting voor het komende jaar, waarmee je je website en dus zoekverkeer, op lange termijn kunt verbeteren.
Meer informatie en tarieven

SEO compleet – Wil je je website laten analyseren, een keyword research ontvangen én met een dijk van een SEO strategie aan de slag? Heb je ook meteen teksten nodig? Of wil je dat er gekeken wordt naar je meta-data, paginasnelheid of mobiele website? Dan kun je kiezen voor het complete SEO pakket. Dit bestaat uit alle bovenstaande diensten (domein analyse, keyword research én SEO strategie) voor één pakketprijs.
Meer informatie en tarieven

SEO supportWil je graag sparren over je SEO? Bestaat er een behoefte aan een extra paar ogen, terwijl je alle optimalisaties doorvoert? Ik ondersteun je graag met SEO support. Voor een vast bedrag stel ik een jaar lang twee uur per maand tot je beschikking. We besteden maandelijks tijd aan de voortgang van je website, SEO doelstellingen en zakelijke conversie. Ook bekijken we Google Analytics bespreken we de laatste Google updates en welke gevolgen dat voor je website heeft. Als jouw sparring partner help ik je om je website naar een hoger plan te tillen en je doelen te bereiken.
Meer informatie en tarieven

Vragen of benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op.