SEO Strategie • Effectief aan de slag met zoekmachine-optimalisatie

Als je serieus met SEO aan de slag wil, dan is een goede SEO-strategie onontbeerlijk. Zo’n strategie is gebaseerd op een goede analyse en fatsoenlijk onderzoek en geeft duidelijk aan welke stappen je moet nemen om je website op lange termijn te optimaliseren. Belangrijk is dus dat je de júiste SEO-strategie hebt, zodat je goed en gedegen van start kunt gaan. Ik leg je uit waarom een SEO-strategie zo belangrijk is en wat dit kost.

Dat SEO een belangrijke – zo niet onmisbare – tool is, weten we inmiddels allemaal wel. Maar toch zijn de meeste mensen bijzonder verbaasd over de hoeveelheid werk, analyse en tijd die erbij komt kijken. Tja, SEO is een vak apart en niet een klein klusje voor op de vrijdagmiddag. Ik heb twee jaar lang hard gewerkt en veel geleerd om tot een punt te komen dat ik zelfverzekerd was over mijn SEO kennis. Inmiddels zijn we nog een paar jaar verder en durf ik mezelf een specialist te noemen. Dat is niet van vandaag op morgen ontstaan!

Wat is een SEO-strategie?

Ongetwijfeld heb je ooit eens gehoord van zoektermen en dat je die zoveel mogelijk in een tekst moet verwerken. Ooit was dat inderdaad de definitie van SEO, maar inmiddels is het veel meer geworden dan dat. En in elk geval een stuk ingewikkelder.
Een SEO-strategie gaat in op de directe benodigdheden van je website, om deze meer en beter zichtbaar te maken in zoekmachines. Dit gaat niet alleen over zoekwoorden en teksten, maar ook over links, metadata, pagina-snelheid en je social media. Ook een goede en effectieve aanpak op het gebied van content marketing is hier aan gerelateerd.

Je SEO-strategie moet een duidelijk en effectief plan van aanpak zijn, met heldere actiepunten. Daarnaast kan een strategie niet buiten een duidelijk einddoel van je strategie. En heb je zicht op je concurrenten? Mooi! Ook dat is belangrijk, om te weten hoe je ze kunt verslaan. Klinkt heftig? Valt wel mee. Met een goede aanpak kun je praktisch goed uit de voeten en weet je precies waarom je doet wat je doet. Bovendien ben ik er om je te helpen en alles uit te leggen, zodat jij het precies begrijpt. Met mijn jarenlange ervaring met SEO voor verschillende bedrijven weet ik precies waar de meeste vragen komen en kan ik je helpen bij een eenvoudige uitvoer van de strategie.

SEO-strategie – waar te beginnen?

Een SEO-strategie zuig je niet zomaar even uit je duim. Om een strategie te kunnen ontwikkelen, heb ik een heleboel achtergrondinformatie nodig over de website, de klant zelf en zijn of haar bedrijf. Ook is het belangrijk dat er een domein-analyse is uitgevoerd, zodat het duidelijk is hoe de website er op dit moment voor staat, de zogeheten nullijn.

Dan zijn er nog een aantal andere belangrijke vragen:
• Hoe ziet de structuur van de website eruit? Is alles logisch ingedeeld en makkelijk vindbaar?
• Wat doen de concurrenten op SEO gebied?
• Welke zoekwoorden zijn normaal in het vakgebied? Is er sprake van vakjargon of kan dat beter vermeden worden?
• Wat wil de klant met de SEO-strategie bereiken?

Het is erg handig als een klant al van te voren over deze zaken nadenkt, maar als dat niet het geval is geeft dat niets. Door de juiste vragen te stellen kan ik achterhalen wat precies het doel van de klant is, en welke informatie er precies benodigd is voor de juiste strategie. Eenmaal aan de slag heb ik een tijdje nodig om alle informatie te verwerken en een goede SEO-strategie te schrijven.
Wanneer de strategie klaar is, ontvang je van mij een helder geschreven advies, dat je goed kunt begrijpen. Hierin staat beschreven wat de actuele status van de website is, wat de gewenste doelen zijn en hoe deze te bereiken. Ook staan er specifieke zoektermen in vermeld waar de website op toegespitst moet worden, zodat er een duidelijke richting is om het zoekverkeer te doen groeien.

Wat kost een SEO-strategie?

Alle onderzoeken, gesprekken en de uiteindelijke ontwikkeling van een SEO-strategie kost veel tijd. Echter is het tijd die je jezelf bespaart, door het uit te besteden. Met de strategie kun je na mijn werk direct voortvarend aan de slag, waardoor de investering zich direct weer uitbetaalt. Bovendien is de SEO-strategie voor het eerstvolgende jaar uitgestippeld, waardoor je langere tijd met de strategie aan de slag kunt. En het allermooiste? Bij een SEO-strategie zit een domein-analyse inbegrepen. Ideaal!

Elke drie maanden hebben we contact over de voortgang van je SEO, bekijken we de laatste ontwikkelingen, cijfers en data, en sturen we bij waar nodig. Na de twaalf maanden lever ik een nieuwe analyse-rapportage op, die we uitgebreid bespreken. Daarbij krijg je natuurlijk ook nog tips mee om de stijgende lijn ook in de toekomst vast te houden!

 SEO-strategie – Tarieven* **

SEO-strategie – Basis Volledige en uitgebreide SEO-strategie voor een jaar, inclusief domein analyse. 649
SEO-strategie en analyse  Volledige en uitgebreide SEO-strategie voor een jaar, inclusief vier volledige domein-analyses, die elk kwartaal worden ingezet om de voortgang te controleren.   1199


*Al mijn SEO-werkzaamheden zijn inclusief een voorgesprek via Skype of telefoon, een offerte en uitgebreide uitleg ná mijn werk. Ik zal er alles aan doen zodat jij mijn gedane werk begrijpt én er zelf verder mee kunt.
**Alle aangegeven prijzen zijn vaste prijzen. Prijzen zijn exclusief BTW. Voor Duitse opdrachtgevers wordt (volgens § 19 UStG) geen BTW berekend. Voor opdrachtgevers uit Nederland en andere Europese landen, wordt de BTW verlegd naar de opdrachtgever. 
Op alle bovenstaand genoemde diensten en prijzen zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing. Deze kun je hier lezen.

Zoek je iets anders of wil je meer weten? Neem dan contact met me op om je wensen te bespreken.