Vertalen • Goede vertalingen, trouw aan de brontekst

Vertalen • Duits, Engels en Nederlands

Of je nou plotseling die ene offerte voor die internationale klant moet versturen of je teksten klaar wil maken voor de internationale markt: het is altijd handig om een vertaler in je digitale rolodex te hebben staan. Ondanks dat de online vertaalmachines steeds beter worden, kan alleen een echte vertaler het gevoel en de boodschap van je originele tekst correct vertalen. Laat mij je helpen!*

Ik vertaal teksten vanuit het:

  • Duits naar het Nederlands of het Engels
  • Engels naar het Nederlands
  • Nederlands naar het Engels

Bij een vertaling blijf ik altijd zo dicht mogelijk bij de brontekst. Toch komt het regelmatig voor dat het niet mogelijk is om een zin één-op-één te vertalen, omdat bepaalde uitdrukkingen of zinsconstructies (uit bijvoorbeeld het Duits) niet voorkomen in het Nederlands. Dan is het belangrijk om best passende uitdrukking te vinden, die het beste bij de tekst past. En precies daar gaat het bij de vertaalmachines van deze wereld vaak de mist in. Naast een correcte vertaling, lever ik mijn teksten ook goed geschreven en vrij van fouten af. Zo weet je zeker dat je met een goed resultaat verder kunt gaan!

*Let op: officiële documenten zoals opleidingscertificaten of geboortecertificaten kan ik niet voor je vertalen.

Tarieven – Vertalingen * **

Duits naar Nederlands – tot 1000 woorden €150,00
Nederlands naar Engels – tot 1000 woorden €140,00
Engels naar Nederlands – tot 1000 woorden €140,00
Vertalingen – meer dan 1000 woorden Op basis van uurprijs à €70,00 euro. Minimale afname: 4 uren.
SpoedtariefHeb je nú, direct, meteen (maar eigenlijk gisteren), een correctie nodig? Dan moet ik mijn agenda voor je vrijmaken. Daarom bereken ik voor leveringen binnen 24 uur (ná aanname van de opdracht) een spoedtarief. 50% toeslag

*Al mijn werkzaamheden zijn altijd inclusief een (telefonisch) voorgesprek. Zonder duidelijk omschreven opdracht kan ik niet aan het werk.
**Prijzen zijn exclusief BTW. Voor Duitse opdrachtgevers wordt (volgens § 19 UStG) geen BTW berekend. Voor opdrachtgevers uit Nederland en andere Europese landen wordt de BTW verlegd.

Op alle bovenstaand genoemde diensten en prijzen zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing. Deze kun je hier lezen.
Zoek je iets anders of wil je een vrijblijvende prijsopvraag doen? Neem dan contact met me op om je wensen te bespreken.