Visie en missie statement • Geen enkel bedrijf kan zonder

Veel ondernemers nemen automatisch aan dat hun klanten precies begrijpen wat ze doen, waar ze voor staan en waarom. Maar in praktijk blijkt dat veel klanten maar weinig weten van de bedrijven waar ze klant zijn of mee samenwerken. En dat is niet zo raar, want bij veel bedrijven komt een duidelijke visie of missie niet of nauwelijks naar voren. En als er al eentje is, wordt deze niet met trots uitgedragen. Zonde natuurlijk, want een goede visie en missie is er juist om gelezen te worden!

Een goed geschreven visie- en missiedocument is een geweldig effectief middel om de merkbeleving van je bedrijf vorm te geven. Het document bestaat uit twee delen, dat diep ingaat op je organisatie en toekomstideeën. Het raakt daarmee de basis van je bedrijf en kan ook als geweldig startpunt van een marketingstrategie dienen.

Klinkt goed! Maar waar gaat het dan mis?

Het probleem met organisatievisies van bedrijven is vaak dat ze niet echt goed geschreven zijn. Ze zitten tot de nok toe vol met holle frasen of lastig geformuleerde zinnen. Ook gebeurt het vaak dat de inhoud op zo’n hoog visie-niveau zit, dat het voor de buitenwereld niet te begrijpen is. Daarmee betrek je je klanten niet, maar heb je zelfs kans ze af te stoten. Je bereikt het tegenovergestelde van je doel, terwijl je intenties goed zijn. Jammer!

Het is daarom aan te raden om je visie en missie door een ervaren en professionele tekstschrijver te laten schrijven. Iemand die met een frisse blik je bedrijf binnenkomt, de juiste vragen stelt en bovendien binnen korte tijd een krachtig verhaal op papier zet.
Ik heb jaren ervaring met het schrijven van visies en missies, het was destijds een van mijn allereerste freelance-opdrachten. Het is elke keer weer een bijzonder leuke ervaring om met een bedrijf de diepte in te duiken en daar het beste naar boven te halen. Op persoonlijk vlak geniet ik ervan om verschillende interviewtechnieken toe te passen en te combineren met mijn schrijfwerkzaamheden.

Visie en missie • zo werkt het:

Mag ik de visie en missie van jouw bedrijf schrijven? Ik doe het graag! Ik kijk er naar uit om samen aan dit bijzondere document te werken. Hieronder kun je kort lezen hoe ik meestal te werk ga:

• Verkennend gesprek via telefoon of skype. We bespreken waarom je een visie en missie nodig denkt te hebben en wat de wensen precies zijn. Ook vraag ik om wat eerste informatie over het bedrijf.
• Verdieping in de achtergrondinformatie over het bedrijf.
• Twee interview-afspraken. Deze vinden op kantoor of op een andere rustige plek plaats. Elke afspraak duurt twee uur, waarbij diep wordt ingaan op het bedrijf, bedrijfsdoelen, kernwaarden, toekomstvisie en meer.
• Strikte vertrouwelijkheid. Indien nodig kan er een NDA getekend worden.
• Een uitgebreide feedbackronde op de eerste versie. Deze wordt aangepast tot het verhaal klopt en naar tevredenheid is.
Prijs: 1200

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met me op.